Alla budskap på våra smycken handstansas för att bli unika. Vi säljer alltså inte maskingraverade smycken då vi gillar den genuina hantverkskänslan.

Information om väggord

Vad är väggord?

Väggord, väggtext, väggdekor, vinyldekor... kärt barn har många namn. Det är helt enkelt bokstäver, text eller dekor utskuret i självhäftande vinyl av hög kvalité. Självhäftande vinyl är praktiskt då man inte behöver använda målarfärg och schabloner för att dekorera t ex. en vägg där man vill ha ett ord, en text eller en symbol.

Material

Materialet består av självhäftande vinylfolie. Alla ord, texter och dekorationer är figurskurna och sitter fast på en bärare. Bakgrunden är helt transparent. Vinylen finns som både matt och blank och har en målad look. Vinylen är av absolut bästa kvalité och har en garanterad livstid på minst 10 år beroende på placering. Utomhus är naturligtvis livslängden kortare än inomhus om än väldigt lång.

Vi arbetar enbart med vinylfilmen MACal 9800 Pro från Mactac.

Våra väggord designas och tillverkas i Sverige

Alla våra väggord och väggtexter designas i Sverige och printas med professionell utrustning av ett svenskt företag med mer än 20 års erfarenhet av vinylbearbetning.

Montering

Monteringsanvisning medföljer utan extra kostnad. Klistret som vinylen fäster med är ej permanent vilket gör att vinylen är enkel att ta ner och inte lämnar några fula märken eller rester efter sig. Lätt att förnya och byta ut till andra ord och mönster. Vinylen är lätt att montera och ta bort. Vinylen fäster mycket bra på alla målade ytor, lackade ytor, tapeter, strukturtapeter med låg profil, trä, betong, puts, glas, kakel, metall, rostfritt, väggar, dörrar, golv, tak, lådor etc. Endast din fantasi sätter gränserna. Underlaget måste dock vara torrt och slätt för bästa fästförmåga. Vinylen kan monteras på ytor utomhus, men det bör vara plusgrader för att klistret ska aktiveras och få bästa möjliga vidfästning mot underlaget. Ytor som tål rengöring kan gärna rengöras med ett milt rengöringsmedel innan montering av vinylen. Väggord som innehåller flera typsnitt och flera färger sitter monterade på en och samma bärare för att det ska bli enkelt för dig att montera. Vinylen går i regel inte att återanvända efter montering men det kan gå om man är väldigt försiktig vid nermontering från vissa glatta underlag.

Monteringsanvisning

I vår monteringsanvisning kan du läsa hur våra väggord bör monteras för bästa resultat.

Färger & Storlekar

Alla våra väggord finns i svart i flera olika storlekar. Du hittar alltid korrekt information om tillgängliga färger och storlekar på respektive produktsida.

Vissa väggord och väggtexter är beställningsvaror och kan beställas i andra färger än svart. För att du lätt ska kunna hitta din favoritfärg har vi tagit fram en guide över alla tillgängliga färger.

Typsnitt

Om du designar ditt egna väggord eller din egen väggtext kan du välja mellan olika typsnitt.

Design Lina

Design Lina designar och tillverkar smycken av utvalda material. Stilrena och fina smycken är min filosofi. Eftersom smyckena är handgjorda har alla sin speciella charm. Jag tillverkar alltid mina smycken med kärlek. Tveka inte att kontakta mig om du har frågor om mina produkter. Du är varmt välkommen till min webbshop! Jag älskar att ge personlig och bra service till mina kunder.

Kontakt

Ring oss!
0911-40 00 01 (mån-fre 8-17)
Fax
0911-40 00 77
Frågor?
kundservice@designlina.se

Design Lina på Facebook